Belastingdienst eHerkenning: compensatie van kosten

Belastingdienst eHerkenning: compensatie van kosten
HR Advies 7 december 2020

Dient u als ondernemer uw belastingaangifte in via Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z) met de speciale Belastingdienst eHerkenning? Dan kunt u vanaf nu mogelijk in aanmerking komen voor een compensatie van de kosten voor deze eHerkenning.

Voor wie is de compensatieregeling voor eHerkenning?

Deze compensatieregeling is ingericht voor ondernemers die een Belastingdienst eHerkenning 3 hebben aangeschaft, of een bestaand eHerkenningsmiddel hebben omgezet naar een Belastingdienst eHerkenning, en enkel de belastingaangifte hiermee voldoen.

Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen gemaakt. Zo komen eenmanszaken of ZZP-ers die aangifte doen met een gratis DigiD niet in aanmerking voor de regeling. Ook wanneer een intermediair gemachtigd is om de aangifte te verzorgen namens u worden deze eHerkenning kosten niet vergoed.

Hoogte van de compensatie voor eHerkenning

De compensatie geldt voor 1 Belastingdienst eHerkenning per jaar en bedraagt jaarlijks € 24,20 inclusief BTW. Dit betekent niet dat u alle kosten terugkrijgt. De tegemoetkoming van € 24,20 is gebaseerd op de laagste prijs voor een 3-jarig contract ten tijde van de aankondiging van de maatregel. Ook wordt de compensatie maar één keer per onderneming uitbetaald.

Aanvragen compensatie eHerkenning

De compensatie kan op twee momenten aangevraagd worden:

  • 30 november 2020 tot en met 31 augustus 2021 (jaar 1);
  • 1 september 2021 tot en met 31 juli 2022 (jaar 2).

Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan de compensatie aangevraagd worden door in te loggen met het specifieke Belastingdienst eHerkenningsmiddel. Hier worden in ieder geval de volgende gegevens gevraagd: naam, adresgegevens, e-mailadres en rekeninggegevens. De RVO zal binnen acht weken na ontvangst van uw aanvraag een beslissing nemen over de compensatie.

Nogmaals let op, de compensatieregeling is van toepassing voor ondernemers die de Belastingdienst eHerkenning enkel nodig hebben om de aangifte te doen bij de Belastingdienst. Gebruikt u de eHerkenning ook voor andere zaken, dan valt u dus buiten de regeling.

Heeft u vragen over de compensatieregeling voor de Belastingdienst eHerkenning? Neem dan contact op met Anne Wolters via +31 881 947 722 of stuur een mail naar annewolters@wvdb.nl.

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws