Belastingdienst hanteert verkeerde percentages bij de berekening van de box 3 belasting

Belastingdienst hanteert verkeerde percentages bij de berekening van de box 3 belasting
Belastingadvies 12 maart 2020 2 min. leestijd

Het ministerie van Financiën heeft een fout ontdekt in de berekening van de percentages van het rendement in box 3. Deze fout heeft betrekking op de jaren 2019 en 2020. Voor het belastingjaar 2019 geldt dat er gerekend is met een percentage van 5,6% waar dat 5,59% had moeten zijn. In de voorlopige aanslagen 2020 is gerekend met een percentage van 5,33% waar dat 5,28% had moeten zijn.

 

Vanaf 4 maart zijn de percentages in het aangifteprogramma van de Belastingdienst aangepast. Mocht u voor 4 maart uw aangifte hebben ingediend, dan zal de Belastingdienst met het opleggen van de definitieve aanslag de juiste percentages hanteren. Het zal dus niet zo zijn dat u hierdoor te veel belasting betaalt.

 

Overigens leidt de correctie van de percentages niet tot spectaculaire verschillen. Bij een vermogen tot 1 miljoen euro is het verschil in 2019 maximaal € 4 en voor 2020 maximaal €18,-. Mocht u bezittingen hebben die boven de 1 miljoen euro uitkomen dan zal dit verschil in 2019 en 2020 oplopen tot een paar honderd euro.

 

U zult echter nooit te veel belasting betalen, omdat bij het opleggen van de definitieve aanslag het juiste percentage wordt gehanteerd door de Belastingdienst.

 

Uiteraard zullen wij controleren dat bij het opleggen van uw definitieve aanslag inkomstenbelasting 2019 en 2020 de juiste percentages worden gehanteerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne Rutten.

 

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws