Binnen 24 uur het facturatieproces geoptimaliseerd

Binnen 24 uur het facturatieproces geoptimaliseerd
IT Advies 25 maart 2019 2 min. leestijd

Het inzetten van process mining-technologie bij het optimaliseren van de interne bedrijfsprocessen is niet langer alleen weggelegd voor corporate bedrijven. Ook het MKB profiteert tegenwoordig van het inzetten van deze technologie.  Steeds vaker hoor of lees je succesverhalen. Zo ook het voorbeeld van de hackathon waarbij de deelnemers in teams de bottlenecks in het facturatieproces hebben kunnen blootleggen. Hier kan vervolgens een voorspellend model op worden ontwikkeld, waarmee facturen die waarschijnlijk te laat betaald zullen worden al vroegtijdig worden opgemerkt. Dit alles in slechts 24 uur tijd.

 

De optimalisatie van interne bedrijfsprocessen met behulp van process mining wordt steeds belangrijker in de toekomst. Waarom is dat zo?

Dat bedrijven hun processen willen optimaliseren is in de basis niet nieuw. Elk bedrijf wil tijd en geld besparen en efficiënt werken – dit is een belangrijk aspect waardoor ze competitief kunnen blijven. Wat echter wel is veranderd, is de manier waarop bedrijfsprocessen verlopen. Door de toegenomen digitalisering komt daarbij steeds vaker IT kijken. Hoewel dit enerzijds kansen met zich meebrengt, wordt het hierdoor ook moeilijker om de steeds ingewikkeldere processen binnen een bedrijf inzichtelijk te maken en te optimaliseren. Process mining kan u hierbij helpen.

 

In essentie werkt het als volgt: medewerkers binnen uw organisatie laten sporen achter in uw computersystemen die terug te vinden zijn in de data uit die systemen. Door het process mining algoritme kunnen deze grote hoeveelheden digitale handelingen worden geanalyseerd en gevisualiseerd. In de visualisatie is zichtbaar hoe het proces daadwerkelijk verloopt. Hierdoor wordt in één oogopslag zichtbaar waar de knelpunten en verspillingen zich in het proces bevinden. Door dit te analyseren kan men de onderliggende oorzaak van deze knelpunten en verspillingen identificeren.

 

Wilt u ook aan de slag met het optimaliseren van uw interne bedrijfsprocessen middels process mining en heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Joni van der Heijden.

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws