An independent member of MOORE Global
WVDB International MijnWVDB Werken bij WVDB

Coronavirus en de baanonzekerheid van uw werknemer

Coronavirus en de baanonzekerheid van uw werknemer
HR Advies 13 maart 2020 3 min. leestijd

De effecten van het Coronavirus (COVID 19) zijn inmiddels duidelijk voelbaar in de dagelijkse praktijkvoering van veel bedrijven. Een onzekere tijd voor u als werkgever, maar natuurlijk ook voor uw werknemers. Veel bedrijven hebben te kampen met omzetverlies en het aantal bedrijven dat werktijdverkorting aanvraagt neemt dagelijks toe.

 

Hoewel de feitelijk bedrijfsvoering en economie vaak het onderwerp van gesprek is, moet het gevoel van dreigende baanonzekerheid voor werknemers niet worden onderschat. Verschillende groepen flexwerkers hebben hier direct last van; neem de uitzendkrachten, oproepkrachten en ZZP’ers. Dit neemt niet weg dat ook werknemers met een vast contract kunnen vrezen voor de continuïteit van hun werkzaamheden en ook zij wellicht wakker liggen van de onzekere tijd die komen gaat.

 

Vanaf het moment dat het coronavirus een belangrijke rol begon te spelen in de Nederlandse economie, heeft dit effect op de inzet van flexwerkers. Uitzendkrachten worden minder of niet meer ingezet, oproepkrachten worden niet meer opgeroepen en ZZP’ers worden niet meer ingehuurd voor (langdurige) opdrachten. Hoewel deze flexwerkers, soms vrijwillig en soms noodgedwongen, werken met een flexibel contract, is op voorhand bij hen duidelijk dat deze manier van werken onzekerheid met zich meebrengt. In de economische hoogtij dagen is het aangaan van een flexibele overeenkomst een gecalculeerd risico; in economische recessie zijn zij vaak de eerst groep waar geen of minder werk voor is.

 

Een groter risico voor werkgevers zijn de werknemers met vaste contracten. Deze werknemers zien het werk afnemen, waardoor de baanonzekerheid toeneemt. Een gevoel van stress, onmacht en onzekerheid over het voortbestaan van de baan, maar ook het bedrijf, kunnen negatieve gevolgen hebben voor zowel werknemer als werkgever. Deze baanonzekerheid kan namelijk zijn weerslag hebben de gezondheid van de werknemer; een energielek, gebrek aan concentratie, negatief gedrag en sommige werknemers worden zelfs letterlijk ziek van de onzekerheid. Een onwenselijke situatie voor zowel de werknemer persoonlijk, als ook voor werkgever die te maken krijgt met een soms onzekere, ongemotiveerd en/of zieke werknemer.

 

Het is belangrijk om als werkgever oog te hebben voor de mogelijke baan- en toekomstonzekerheid van de werknemer. Maak de situatie samen bespreekbaar; het coronavirus heeft een wezenlijke invloed op de dagelijkse bedrijfsvoering waar iedereen, zowel werkgever als werknemer, de effecten van ondervindt. Open communicatie kan er wellicht niet voor zorgen dat de baanonzekerheid van werknemer verdwijnt, maar wel voor begrip en een lagere kans op verzuim.

 

Voelt uw bedrijf de gevolgen van het coronavirus en wilt u sparren over de gevolgen daarvan? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws