An independent member of MOORE Global
WVDB International MijnWVDB Werken bij WVDB

De jaarrekening, ik krijg er hoofdpijn van!

De jaarrekening, ik krijg er hoofdpijn van!
Accountancy 28 mei 2019 3 min. leestijd

Regelmatig wordt door ondernemers de vraag gesteld om de controller te helpen bij het opstellen van de jaarrekening. Redenen hiervoor zijn dat de controller druk is met de dagelijkse gang van zaken, kennis omtrent externe verslaggeving ontbreekt of omdat de aanwezige software niet geschikt is om de jaarrekening en publicatiejaarrekening (in XBRL taal) op te stellen. De focus van u als ondernemer ligt in eerste instantie niet bij de jaarrekening aangezien dit gaat over het verleden. Het heden en de toekomst heeft meer prioriteit. Toch is een jaarrekening die voldoet aan de wet- en regelgeving van belang voor uw onderneming, omdat derden als banken en crediteuren hier beslissingen op baseren. Kortom, een kwalitatief goede jaarrekening is van groot belang voor u en uw onderneming.

 

Praktijkcasus

Onlangs belde een klant met de vraag om te ondersteunen bij het opstellen van een jaarrekening van een grote onderneming. De consolidatiekring van deze vennootschap was uitgebreid en niet alle informatie van de deelnemingen was direct voor handen. De opdracht was om de geconsolideerde jaarrekening voor eind maart 2019 aan te leveren. Gezien de korte periode en de ontbrekende gegevens van de deelnemingen was dit een uitdagende klus. Met ondersteuning van assistenten en een open en tijdige communicatie met de klant, is het gelukt om de jaarrekening binnen de afgesproken periode bij de klant aan te leveren.

 

Hoe staat het met uw jaarrekening?

Bij elke onderneming is er wel sprake van onverwachte gebeurtenissen. Een controller kan plotseling vertrekken en een opvolger is niet meteen gevonden. Of de huidige controller heeft onvoldoende tijd beschikbaar en/of heeft onvoldoende parate kennis over externe verslaggevingsregels. En dan? Wie zorgt er dan voor een kwalitatief goede jaarrekening?

 

Laat ons u helpen. We doen het graag. Bent u op zoek naar iemand om te ondersteunen bij het opstellen van de jaarrekening? Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag langs om u te helpen.

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws