An independent member of MOORE Global
WVDB International MijnWVDB Werken bij WVDB

Een ERP systeem voor iedereen

Accountancy 30 oktober 2019 2 min. leestijd

Ik hoor u al denken, een duur en moeilijk ERP systeem, dat is alleen voor grote bedrijven en kan alleen met veel tijd en maatwerk ook toegepast worden op mijn organisatie. Met de huidige (online) ontwikkelingen is een ERP systeem echter ook voor het MKB goed te verwezenlijken. Door online softwareoplossingen met elkaar te verbinden kan een goed toepasbaar, gebruiksvriendelijk en betaalbare ERP oplossing gemaakt worden.

 

Een stapje terug: Een ERP (staat voor Enterprise Resource Planning) systeem verbindt bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Verschillende handelingen binnen de organisatie kunnen door verschillende medewerkers in hetzelfde systeem worden uitgevoerd. De belangrijkste voordelen van een ERP systeem zijn één centrale bak met data, rapportages opstellen over verschillende bedrijfsprocessen, veel geautomatiseerde handelingen en een uniforme werkwijze. Het zou dus een efficiënt en beheersbaar systeem moeten zijn.

 

Het mooie van de huidige online ontwikkelingen is dat de meeste online software oplossingen die gebruikt kunnen worden voor maar één bedrijfsproces op een dermate manier zijn gemaakt dat deze met elkaar kunnen praten. Dit kan met zogenaamde API’s (application programming interface). Door goed naar de eigen wensen en behoeften van de bedrijfsprocessen te kijken, kan de beste online softwareoplossing gekozen worden, denk hierbij aan een oplossing voor urenverantwoording, projectenbeheer, facturatie, inkoopverwerking, voorraadbeheer, CRM, debiteurenbeheer en managementinformatie, maar ook het boekhoudpakket.

 

Iedere online software oplossing doet waar hij of zij het beste in is en kan daarna gekoppeld worden aan andere software oplossingen binnen uw organisatie.

 

Op deze manier kan voor elke ondernemer een ERP systeem worden opgezet, die met standaardoplossingen een maatwerk aanpak biedt! Het beste van alle werelden dus.

 

Wij bij WVDB hebben ervaring met meerdere online software oplossingen binnen verschillende bedrijfsprocessen en kunnen u adviseren bij het kiezen van de opzet van uw eigen ERP systeem. Benieuwd naar hoe verschillende online software oplossingen uw organisatie verder kunnen helpen? Wij helpen u graag!

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws