An independent member of MOORE Global
WVDB International MijnWVDB Werken bij WVDB

Grip op financiële gevolgen Rhinovirus voor paardenondernemingen

Grip op financiële gevolgen Rhinovirus voor paardenondernemingen
Blog, Equestrian 26 maart 2021

Na een lange periode van bijna geen wedstrijden gereden te hebben als gevolg van het COVID-19 virus, keken de ruiters en paardenondernemingen weer uit naar het seizoen 2021. Door de uitbraak van het Rhinovirus is de start van het seizoen 2021 geheel anders verlopen en zijn internationale wedstrijden de komende periode afgelast.

Op deze speciaal ingerichte pagina over het rhinovirus besteden we aandacht besteed aan de juridische, financiële en fiscale aandachtspunten als gevolg van het afgelasten van de wedstrijden.

Financiële gevolgen voor uw onderneming

Het (langer) niet kunnen deelnemen aan wedstrijden heeft uiteraard ingrijpende gevolgen voor de financiële paragraaf van de onderneming. De bedrijfseconomische en financiële risico’s blijven nu extra lang aanhouden en mogelijk had u hiermee geen rekening gehouden in uw prognoses. WVDB helpt u graag bij het hebben en houden van inzicht en grip op de financiële situatie van uw onderneming.

Inzicht in uw liquiditieit

Denk hierbij aan inzicht in uw liquiditeitspositie en werkkapitaal, zowel voor korte als middellange termijn. Door middel van een adequate liquiditeitsprognose, waarin ruimte is om te anticiperen op verschillende scenario’s, kan snel en eenvoudig inzicht worden verkregen in uw situatie. Op basis van de uitkomsten kunnen vervolgens de juiste (preventieve) maatregelen worden getroffen om de risico’s maximaal te kunnen controleren. Een risico-, proces-, impact- en/of continuïteitsanalyse kunnen u tevens helpen.

Ervaart u financiële gevolgen van de uitbraak van het Rhinovirus en heeft u vragen over de aanvraag van NOW of TVL? Neem dan contact op met Ricardo Goldbach via +31 (0)88 - 194 8203 of stuur een e-mail naar ricardogoldbach@wvdb.nl.

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws