Kan ik uitstel aanvragen bij de Belastingdienst vanwege het Rhinovirus?

Kan ik uitstel aanvragen bij de Belastingdienst vanwege het Rhinovirus?
Blog, Equestrian 26 maart 2021

Als gevolg van de uitbraak van COVID-19 is het beleid van de Belastingdienst rondom het verstrekken van uitstel van betaling van belastingen tijdelijk versoepeld. Indien een ondernemer hiertoe verzoekt, worden de invorderingsmaatregel ten aanzien van belastingschulden stopgezet gedurende een periode van drie maanden. Dit geldt voor onder meer de inkomstenbelasting, loonheffingen, omzetbelasting (niet op invoer) en vennootschapsbelasting.

Op deze speciaal ingerichte pagina over het rhinovirus besteden we aandacht besteed aan de juridische, financiële en fiscale aandachtspunten als gevolg van het afgelasten van de wedstrijden.

Betalingsproblemen door Rhinovirus

Hoewel deze maatregel is geïntroduceerd vanwege COVID-19 is het op basis van een besluit van de Staatssecretaris[1] niet vereist dat de betalingsproblemen zijn ontstaan door toedoen van COVID-19. Indien een ondernemer door de uitbraak van het Rhinovirus in betalingsproblemen raakt, kan dus ook een beroep worden gedaan op bijzonder uitstel van betaling.

Rhinovirus en uitstel van betaling Belastingdienst

Onderdeel van het versoepeld beleid is dat onder voorwaarden een verlenging van het bijzonder uitstel van betaling kan worden aangevraagd, echter hierbij geldt wél dat de betalingsproblemen voor minimaal 70% moeten zijn ontstaan door COVID-19.

Heeft u vragen over een mogelijk uitstel van betaling ten gevolge van omzetverlies door het Rhinovirus? Neem dan contact op met Ellen van Gastel via ellenvangastel@wvdb.nl of bel haar via +31 881 948 096.

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws