An independent member of MOORE Global
WVDB International MijnWVDB Werken bij WVDB

Ondernemen is vooruitzien, ook met geld

Accountancy 26 juni 2019 2 min. leestijd

Het is een probleem waar bijna iedere ondernemer en onderneming mee worstelt; het managen van de liquiditeit. Er zal toch voldoende geld op de bank moeten staan om bijvoorbeeld de crediteuren te betalen, de omzetbelasting af te dragen, salarissen over te maken en te kunnen investeren. De toekomst is niet te voorspellen, maar ondernemen is vooruitzien. Wat kan WVDB Adviseurs Accountants op dit gebied voor u betekenen?

 

Het saldo van de bankrekening blijft een momentopname die iedere dag aan verandering onderhevig is. Op het moment dat er meerdere rekeningen en betalingsverplichtingen samen komen, kan het zijn dat dit even niet te behappen is. Maar had u een eventueel liquiditeitstekort eerder kunnen signaleren? En hoe kunt u daarop anticiperen?

 

Er zijn verschillende manieren om beter grip op de liquiditeit te krijgen, zowel op de korte als de lange(re) termijn. Het hulpmiddel hierbij is een liquiditeitsbegroting; een inschatting van alle in- en uitgaande geldstromen. Maar hoe maakt u deze begroting/inschatting en welke informatie is hierbij van belang? Wij helpen ondernemers om deze liquiditeitsbegroting op te stellen, zodat u weet waar u aan toe bent en kunt inspelen op eventuele korte- en lange termijn liquiditeitsbehoeften. 

 

Wij werken samen met diverse ondernemers, bedrijven en branches. Mede hierdoor hebben we brede ervaring in het ondersteunen bij, en het opstellen van liquiditeitsbegrotingen. Vooruit kijken, opties afwegen en de toekomst voorspellen. Wij kunnen handvaten aanbieden om u hierbij te helpen. Wat kan een liquiditeitsbegroting voor uw onderneming betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws