An independent member of MOORE Global
WVDB International MijnWVDB Werken bij WVDB

Uw doel bereiken start met weten waar u staat

Uw doel bereiken start met weten waar u staat
Accountancy 29 januari 2020 2 min. leestijd

Wat is uw doel eigenlijk? Dat de accountants, samen met u, verder kijken dan de jaarrekening en de cijfers is niet nieuw. Achter elke jaarrekening zit een ondernemer van vlees en bloed. En waar ligt die ondernemer nu écht wakker van?

Of u nu een startende ondernemer bent met een focus gericht op groei van het bedrijf, of in een latere fase bent waarbij u al plannen maakt over de opvolging van uw bedrijf.

 

Alle ondernemers willen uiteraard dat zaken, zowel zakelijk als privé, goed geregeld zijn. Ligt er een calamiteitenplan klaar als er morgen wat gebeurd? Is de inkomens- en vermogensplanning optimaal? Zijn bepaalde fiscale en/of juridische risico’s voldoende ingedekt? Maar ook bedrijfsmatige thema’s zoals het personeelsbeleid of de administratieve organisatie spelen mee. Zit er nog verbeterpotentieel in het niveau van de administratie en stuurinformatie? Is er sprake van een optimale financieringsstructuur? Voor elke ondernemer en onderneming is de weging van bovenstaande thema’s weer anders, maar wij maken dit graag persoonlijk voor u.

 

Zo hadden wij onlangs een jaarrekeningbespreking met een klant, waarbij de jaarrekening an sich welgeteld een kwartier aan bod is gekomen. Want in dit geval lag de ondernemer niet wakker van het exacte resultaat onder aan de streep, of de klant zijn marges wel waar kan maken en of zijn bedrijf nog wel solvabel genoeg is. Dat zit al jaren ‘wel goed’.

 

Deze hardwerkende ondernemer, bijna 65, met kinderen van begin twintig, wil weten hoe zijn leven, dat van zijn kinderen, en zijn andere ‘kindje’, namelijk zijn bedrijf er de komende jaren gaat uitzien. Het combineren van persoonlijke doelstellingen met bedrijfsdoelstellingen is de eerste stap. Wanneer dit helder is, is het mede de taak om eerder genoemde vragen inzichtelijk te krijgen, simpelweg om niet voor verrassingen te komen staan.

Dan komt het punt ‘meten waar u staat’. Binnen een multidisciplinair kantoor als WVDB is veel informatie over u als klant en over uw bedrijf al beschikbaar. Maar hoe compleet is deze informatie? En in hoeverre heeft u als ondernemer alle thema’s in beeld?

WVDB Radar

Binnen WVDB is een hulpmiddel ontwikkeld om de beschikbare informatie op verschillende thema’s te structureren Met de WVDB Radar kan de huidige en toekomstige situatie van zowel de ondernemer als de onderneming in beeld worden gebracht op onder meer economisch, fiscaal en juridisch gebied. Zo ziet u in één oogopslag gezien welke thema’s extra aandacht verdienen en welke thema’s juist wel goed geregeld zijn. Als dat ervoor zorgt dat u beter slaapt, gaan wij graag met u in gesprek!

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws