An independent member of MOORE Global
WVDB International MijnWVDB Werken bij WVDB

WVDB One: ondernemen als een Formule 1-race

WVDB One: ondernemen als een Formule 1-race
WVDB One 14 december 2020

Een scherpere focus op realisering van heldere bedrijfsdoelstellingen én op betekenisvol bezig zijn, maar ook meer en dieper financieel inzicht in de dagelijkse gang van zaken. Dat zijn sterk groeiende behoeften bij veel ondernemers.

Automatisering, nieuwe technologieën en data-science bieden volop mogelijkheden om daarop in te spelen, maar worden nog lang niet altijd ingezet of benut. WVDB Adviseurs Accountants brengt behoeften en mogelijkheden nu bij elkaar in een nieuwe product-dienstencombinatie onder de naam WVDB One.

„Innovatieve, multidisciplinaire en kwalitatief hoogwaardige dienstververlening tegen een vaste prijs”, zo vat bestuurder drs. Robèrt Molenaar RA van WVDB de nieuwe propositie samen. De combinatie van geobjectiveerd periodiek advies op basis van de intern ontwikkelde WVDB Radar en realtime managementinformatie vormen de basis van deze dienstverlening. “Onze data-analyse en ons deskundig advies zorgen ervoor dat onze klanten continu kunnen zien in hoeverre zij hun doelen bereiken en aan welke knoppen ze kunnen draaien om tot verbetering te komen. Ze hebben voortdurend een goed inzicht in hun financiële situatie, zowel zakelijk als privé. Onze adviseurs vormen met de klant als het ware één team met één gezamenlijke focus, gezamenlijk op weg naar een glanzende toekomst. Op die manier wordt ondernemen nog mooier.”

Wilt u als ondernemer ook met een helder toekomstplan aan uw doelen werken?

Ontdek WVDB One 

Doel en drijfveren

‘One focus, one journey, one team’ is dan ook een belangrijk motto van WVDB One, vertelt drs. Tom van Beek RA, die als een van de jongere partners binnen het kantoor mede aan de wieg staat van deze nieuwe aanpak. „We zijn in de voorbereidingsfase van WVDB One met meerdere bestaande klanten in gesprek gegaan, met goede resultaten. En we hebben al diverse prospect- gesprekken met bedrijven die ons zelf benaderd hebben omdat ze hadden gehoord dat de One-formule eraan zat te komen. Dat bewijst ook wel dat WVDB een steeds sterkere merknaam wordt.

"HET IS BELANGRIJK DAT JE ECHT SAMEN OPLOOPT,
ANDERS HAAL JE ER NOOIT HET MAXIMALE UIT.
IT TAKES TWO TO TANGO."

Wat we in dit concept belangrijk vinden: waar ligt die ondernemer wakker van, wat wil hij morgen bereiken en wat wil hij bereikt hebben als hij 65 is? Zoekt hij zekerheid en comfort voor zijn gezin, of wil hij heel veel geld verdienen of de wereld verbeteren? Het is goed om dat te weten, dan kunnen we beter helpen de onderneming in dienst van zijn doel te stellen. Als we meer weten over doel en drijfveren kunnen we samen de gewenste reis bepalen en op basis daarvan onze data-analyse starten en advies geven.”

Formule 1

Het bijzondere in de WVDB One-formule is de continue monitoring tegen een - vooraf overgekomen – vaste prijs. Er zijn meerdere pakketten mogelijk met verschillen in intensiteit en prijsstelling. „Maar hoe dan ook zitten we samen met de klant op het digitale platform waar je heel veel informatie uit kunt halen”, zegt Robèrt Molenaar. „Het is belangrijk dat je echt samen oploopt, anders haal je er nooit het maximale uit. It takes two to tango.”

Hij vergelijkt WVDB One graag met een Formule 1-race. „De ondernemer zit zelf achter het stuur en bepaalt de snelheid, maar wij geven hem continu inzicht in de snelheid. Hij beschikt over een dashboard dat heel veel informatie geeft, niet alleen over zijn eigen bedrijf, maar ook over de omstandigheden en de positie van concurrenten. Via de koptelefoon kunnen wij hem wijzen op kansen of gevaren en kunnen we samen de te volgen tactiek afstemmen.”

De combinatie van excellente technische mogelijkheden en hoogopgeleide adviseurs bewijst zijn waarde dagelijks, zegt Molenaar. „Als je op hetzelfde platform zit en je durft elkaar uit te dagen, dan kan dat zomaar één of twee procent performance- en rendementsverbetering opleveren. Dat betekent vaak net het verschil tussen serieus geld verdienen of marginaal dan wel zelfs verliesgevend bezig zijn.”

Kick van de jacht

Er zijn genoeg voorbeelden van bedrijven waar de WVDB One-aanpak prima resultaten heeft opgeleverd. Dat varieert van het verbeteren van processen en actueel inzicht in relevante rendementsvraagstukken tot het succesvol op gang brengen van de opvolging van de ondernemer. Of ze hebben ‘een nieuwe impuls gegeven aan een ondernemer, waardoor ook het salesteam plotseling veel beter ging functioneren’.

Van Beek: „In onze Radar komen alle thema’s aan de orde, van testament en persoonlijke financiële planning tot marges en rendement van het bedrijf.” Die integrale aanpak bewijst zijn nut. „We zien dat ondernemers vaak weer hongeriger worden en de kick van de jacht weer gaan ervaren”, besluit Molenaar.

Meer lezen over WVDB One? Check dan snel onze speciaal ingerichte WVDB One pagina:

Ontdek WVDB One 


Wilt u graag direct contact over WVDB One? Neem dan contact op met accountant Tom van Beek. U kunt hem telefonisch bereiken via  +31 881 948 080 of per e-mail via tomvanbeek@wvdb.nl.

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws