Zijn uw huwelijkse voorwaarden up to date?

Belastingadvies, VDB Advocaten, VDB Notarissen 14 september 2018 3 min. leestijd

Niet bijgehouden huwelijkse voorwaarden kunnen de continuïteit van uw onderneming ernstig in gevaar brengen!

 

In veel huwelijkse voorwaarden hebben echtgenoten de afspraak gemaakt om ieder jaar het inkomen dat zij ‘over hadden’ met elkaar te verrekenen. De meeste echtgenoten doen dit niet. Misschien heeft u deze afspraak ook in uw huwelijkse voorwaarden staan.

Indien het jaren later onverhoopt tot een echtscheiding komt, moet u alsnog verrekenen. Vaak kunt u op dat moment niet meer aantonen welk vermogen u wel en niet had moeten verrekenen. Het resultaat is vaak dat het totale vermogen van u én uw echtgeno(o)t(e) verrekend moet worden. Dus ook uw onderneming! De helft van de waarde van uw onderneming komt dan dus toe aan uw echtgeno(o)t(e).

 

Gezien het gegeven dat ongeveer 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding, zijn de niet bijgehouden huwelijkse voorwaarden een grote bedreiging voor de continuïteit van een onderneming.

 

Is er een oplossing? Gelukkig wel, maar de oplossing is wel voor iedereen verschillend. Ons team van specialisten kan ervoor zorgen dat u ook privé weer ‘in control’ bent. Door de strategische alliantie tussen WVDB Adviseurs Accountants en VDB Advocaten Notarissen hebben wij de juiste mensen onder één dak. De advocaten/mediators kunnen u begeleiden bij een lopende of aanstaande echtscheiding, de (kandidaat-)notarissen kunnen u adviseren over (de gevolgen van) uw huidige huwelijkse voorwaarden en de Estate Planners/belastingadviseurs hebben het totaaloverzicht en zorgen daarnaast voor fiscale en financiële optimalisatie van uw wensen.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

 

Mathieu Neve en Arjen Keijbets, estate planners bij WVDB Adviseurs Accountants.

Femke Veldhuijzen-Swinkels, Charlotte van Gorp, Eri Saito en Angela van den Berg (kandidaat-)notarissen en Debbie Liem advocaat bij VDB Advocaten Notarissen.

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws