Zomertijd: hoe gaat u hiermee om?

Zomertijd: hoe gaat u hiermee om?
HR Advies 29 maart 2021

Afgelopen weekend was het weer zover: in de nacht van 27 op 28 maart 2021 ging de klok één uur vooruit. Een terugkerende aanpassing van de tijd, oorspronkelijk ingevoerd om energie te besparen (zo hebben we meer daglicht), maar ook een onderwerp waar veel discussie over is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de zomertijd van invloed is op de gezondheid van mensen. Hoe kunt u hier als werkgever op de eerste werkdag na het weekend op een goede manier mee omgaan?

Doordat de zomertijd ingaat, missen we niet alleen een uurtje slaap, maar wordt onze biologische klok als het ware in de war geschopt. Het lichaam heeft tijd nodig om  te wennen aan het nieuwe ritme. Gemiddeld genomen hebben mensen twee dagen nodig om te wennen aan de zomertijd, maar de een heeft hier meer tijd voor nodig dan de ander.

Tips voor u als werkgever

  1. Het thuiswerken in verband met corona blijft voor Nederland een belangrijk advies. Werken uw werknemers op de maandag niet thuis? Stimuleer uw werknemers die dag juist wel vanuit huis te werken. Op deze manier hoeven zij niet vermoeid in de auto te stappen naar kantoor, zodat er ook geen gevaarlijke situaties onderweg ontstaan.
  2. Een belangrijke deadline, start van een groot project of een lastig vraagstuk? Plan deze afspraken niet op de maandag na het verzetten van de klok. De tijd die werknemers nodig hebben om te wennen aan de zomertijd maakt dat deze maandag een minder productieve dag is. Verzet de afspraken bij voorkeur naar een moment later in de week.
  3. Hebben uw werknemers een koffie- of lunchpauze, thuis of op kantoor? Stimuleer dat zij in de pauze een rondje buiten gaan wandelen. Daglicht en frisse licht is goed voor uw werknemers en draagt bij aan het herstellen van het ritme.
  4.  Komt een van uw werknemers te laat op het werk of schuift iemand later dan gepland aan bij een Microsoft Teams meeting? Dat kan natuurlijk gebeuren. Op de maandag na het verzetten van de klok is de kans groter dat een van uw werknemers ietwat te laat is. Wellicht is het niet direct nodig om een stevig gesprek te voeren, maar geef uw werknemers aankomende maandag de ruimte om te wennen. Het ingaan van de zomertijd mag uiteraard niet als excuus gebruikt worden.

Over een aantal jaar geen zomertijd meer? Dit zou zomaar kunnen gebeuren. Binnen het Europees Parlement en de Europese Raad blijft de zomertijd namelijk een onderwerp van bespreking. Voor nu zetten we komend weekend de klok allemaal weer één uur vooruit.

Meer weten? Neem gerust contact op met Anne Wolters via annewolters@wvdb.nl. Wij zijn u graag van dienst.

 

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws