Bewaarplicht & identificatieplicht

Als ondernemer heeft u een bewaarplicht. Maar vraagt u zichzelf ook wel eens af of u de dossiers in de kast kunt opbergen in een archief en/of het archief dat u in de jaren heeft verzameld ook eens opgeschoond mag worden? Mag u volstaan met digitale kopieën en hoe dient u dit te verwerken?

Meer informatie

Wij willen u graag meer informatie verstrekken over de bewaarplicht, de te bewaren boeken en bescheiden zoals door de belastingdienst wordt gesteld en tevens met u de dossiers doornemen om te kijken of deze volledig zijn en of bij een eventueel bezoek van de belastingdienst en/of controle alle bescheiden aanwezig zijn en binnen de gewenste redelijke termijn door u aan de belastingdienst overgelegd kunnen worden.

Identificatieplicht

Iedereen dient zich tegenwoordig te identificeren op ieder gewenst moment. Maar hoe zit dat nu eigenlijk voor u en voor uw werknemers op het moment dat er daadwerkelijk een (onaangekondigd) bedrijfsbezoek volgt en er mensen worden gevraagd om de identificatiebewijzen te tonen en om de diverse personeelsdossiers in te laten zien. Kan dit zomaar en welke ID-bewijzen zijn rechtsgeldig en welke juist niet. Daarnaast kunnen wij ons voorstellen dat u zich afvraagt op welke wijze u juist buitenlandse ID-bewijzen kunt controleren en kunt onderscheiden van eventuele valse ID-bewijzen. Wij willen u hier graag meer informatie over verstrekken en willen u hierbij helpen om de personeelsdossiers op juiste wijze in te richten en te zorgen dat aan alle verplichtingen wordt voldaan.

Onze adviseurs
mensen met vakkennis

Zoek een adviseur

Gemotiveerde specialisten leveren geïntegreerde dienstverlening. Kennis maken en vooral kennis delen, speelt een centrale rol in alles wat wij doen.