An independent member of MOORE Global
WVDB International MijnWVDB Werken bij WVDB

CEO van ASML, Peter Wennink, te gast in de WVDB CollegeTour

CEO van ASML, Peter Wennink, te gast in de WVDB CollegeTour
Evenementen 18 december 2018 2 min. leestijd

Op dinsdag 11 december 2018 vond de vijfde editie van WVDB CollegeTour plaats. Ditmaal was de CEO van ASML, Peter Wennink, te gast. Hij sprak over zijn periode als accountant van ASML maar vooral over zijn functie als CFO en later CEO van ASML.

 

Peter Wennink hield een inspirerend verhaal over het succes van ASML, de groeispurten die ze kennen, de vergaande investeringen om de technologische voorsprong te behouden, de 4e industriële revolutie en de kracht van de Brainport regio alsmede de erkenning daarvan in Den Haag.

 

Terugkomende thema’s gedurende het gesprek waren innovatie en de Brainport regio. Peter Wennink onderstreepte de innovatieve kracht op gebied van robotica en megatronica in de regio. Een ander uniek aspect van de regio is de grote mate van onderlinge samenwerking en de hoeveelheid startups. Vertrouwen in elkaar en transparantie in de samenwerking zijn daarbij allesbepalende factoren. Als financiële man had Peter daar zelfs een formule voor.

 

Deze samenwerking en het sterke innovatieve karakter zijn tevens belangrijke drivers voor de “War on Talent” die ASML maar ook andere tech bedrijven ondervinden. De druk op het binnenhalen en laten landen van mensen is enorm. Het is daarom van belang om constant naar nieuwe innovaties te blijven kijken om onze regio aantrekkelijk te laten blijven voor talent. Hij bestempelt zijn voorliefde voor de regio met de woorden: “Na mijn pensioen ga ik bij de VVV van Brainport werken”.

 

Peter Wennink benadrukt dat de focus bij bedrijven de komende jaren voornamelijk op innovatie zal moeten liggen. Dat geldt eigenlijk voor ieder bedrijf. Op deze manier kan de klant optimaal bediend worden bij complexe vraagstukken en kan er een extra stap in toegevoegde waarde gezet worden. Dit is ook pure noodzaak want als een bedrijf de innovatieslag niet maakt wordt het ingehaald door de concurrentie.

Terug

Juridisch coronanieuws

Lees juridisch coronanieuws op de website van onze strategische alliantiepartner VDB Advocaten Notarissen.

Coronanieuws